Tuesday, January 13, 2009

Zimovanje- 1. smjena (02. 01. - 06. 01. 2009.)

Za vrijeme školskih praznika izviđači iz našeg odreda bili su na zimovanju u dvije smjene... pa evo nešto o prvoj smjeni...

Okupili smo se ispred KDV Lisinskog u 8 ujutro i krenuli prema Prnjavoru Čuntićkom gdje su nas dočekali Susan, Peter, Edmund i White (B)Witch. Nakon toga smo se raspakirali, podijelili u jata i patrole te se malo pobliže upoznali.

Tema zimovanja bila je "Kronike iz Narnije", pa smo navečer pogledali i film (ali samo drugi dio "Kraljević Kaspijan", pošto je pri već bio prikazan a TV-u). Bili smo podijeljeni u dobre i zločeste pa su na jednoj od radionica dobri trebali napraviti Cair Paravel, a zločesti dvorac od zle vještice.

Na radionicama su se radile i izviđačke stvari kao: signalizacija, čvorovi, azimuti, putni znakovi, reciklaža itd., a imali smo i radionice za vještine i vještarstva (novinar, zabavljač i likovnjak).

Na kontroli kreveta djeca nisu baš oduševila pa su pokoji pokupili jedinice, neki čak i NULE!!! Popravili su se koliko toliko tek zadnji dan. TV večer, koju su organizirali zabavljači, bila je fenomenalna... Čak su i neki predvodnici (Aleks, Helen i Živac) morali zaplesati s Marijem Valentićem, Lanom Jurčević, Simonicom... Jedna nas je susjeda optužila da smo ukrali 6 kutija Peptorana i mrežu za štednjak (kako bi se to književno moglo reći). Na zboru je naša starješina zaprijetila da onaj koji je ukrao a ne javi se ide doma idući dan. Nitko se nije javio, ali su naši paparazzi otkrili da je to zapravo bila Lucy koja je svom bratu Peteru donijela te Peptorane jer ga je bolio želudac (oni koji su bili sjetit će se kako je Peter naglo ozdravio) a mrežu je ukrala tek toliko da se misli da je to napravilo neko jadno dijete.

Predzadnji dan održano je orijentacijsko natjecanje, odnosno spašavanje Aslana iz ralja zle vještice. Dobri su pobijedili (ako me pamćenje ne vara) i uspjeli osloboditi Aslana. Zadnji dan smo imali problema s tim što naša draga dječica nisu znala pospremiti svoju sobu za dolazak druge smjene, a neki nisu znali pravilno popuniti evaluaciju pa je vještica malo pošandrcala... :)

Sve u svemu prošlo je dobro i nismo se previše namučili u prvoj smjeni... dok druga smjena nije imala baš toliko posla... :) Djeca su bila zadovoljna i neki bi opet željeli to ponoviti. A jato Aslanovi vitezovi su čak i ocijenjivali svakog predvodnika posebno, li se prosjek ocijena bojim stavit na internet pa su te ocijene moja mala tajna...

by: Tamara

2 comments:

Anonymous said...

kaj, bojiš se stavit ocjene da svijet ne bi saznao da sam ja najbolja ;-)

Anonymous said...

ma ne... to se zna, nego zato da se neki nebi uvrijedili...